Zuurkoolstamppot met rundersaucijs en jus

zuurkool-stamppot thumbnail

Aan de slag

Een ouderwets lekkere zuurkoolstamppot maak je met dit makkelijke recept. Maak het af met een rundersaucijsje en verse jus. Je kunt ter variatie ook eens wat gebakken spekjes door de stamppot heen doen.

Leg de ingrediënten van het menu klaar, weg desgewenst af. Schil de aardappelen, was ze en snijd in stukken. Kook deze in 20 minuten gaar. Laat de zuurkool uitlekken. Voeg nadat de aardappelen al 5-10 min koken, de zuurkool toe aan de aardappelen. Verhit een scheutje vloeibare margarine en/of olie in een koekenpan en bak de rundersaucijsjes in ca. 20 minuten rondom bruin en gaar. Keer de saucijsjes regelmatig om. Verwarm de melk samen met de roomboter in een steelpan op laag vuur. Giet de aardappelen en zuurkool af als de aardappelen gaar zijn en vang wat kookvocht op om later bij de puree te gieten. Stamp de aardappelen en zuurkool grof. Voeg de warme melk met gesmolten boter toe en meng de stamppot goed door. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree te droog is. Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Bereid de jus volgens aanwijzingen op de verpakking. Voor extra smaakvolle jus haal je de rundersaucijzen uit de pan en voeg je de jus toe aan het bakbraadsel in de braadpan. Roer de aanbaksels los en leg vervolgens de rundersaucijzen terug in de jus.

Tip! Voeg eens wat (grove) mosterd toe aan de stamppot voor extra pit. Blokjes appel of ananas maken de zuurkoolstamppot milder.

Direct bestellen? Log dan hier in!
Smakelijk eten!

Wil je het gemak van Aan Tafel dagelijks ervaren?

Bekijk ook