Bij een wellington denk je meestal aan een vulling met vlees, maar het kan ook anders. Vervang het vlees of de vis eens door rode bieten. Met deze vegavariant laat je elke cliënt watertanden.
Verwarm de oven voor op 190°C. Hak de champignons zo fijn mogelijk. Verwarm de roomboter in een antiaanbakpan en smoor er de knoflook met de platte peterselie en de sjalot in aan. Voeg de gehakte champignons toe en laat smoren tot vrijwel al het vocht is verdampt. Kruid met zout en peper. Maak een rechthoek van het bladerdeeg door de plakjes half over elkaar te leggen en lichtjes uit te rollen. Leg op een bakplaat die bekleed is bakpapier. Verdeel de duxelles van champignons over het bladerdeeg, maar zorg ervoor dat de randen vrij blijven. Laat de bieten goed uitlekken en verdeel ze in het midden strak tegen elkaar over het bladerdeeg. Rol het geheel strak op en leg met de vouw naar beneden op de bakplaat. Smeer lichtjes in met het losgeklopt ei en plaats in de voorverwarmde oven. Bak in ongeveer 25 minuten mooi goudbruin en gaar. Laat enkele minuten rusten voor het serveren.