Wellington varkenshaas

wellington-varkenshaas thumbnail

Een wellington met een vulling van varkenshaas en champignons. Knapperig van buiten en zacht van binnen, met deze Britse favoriet kan je alle kanten op.

Verwarm de over voor op 190°C. Hak de champignons zo fijn mogelijk. Verwarm de roomboter in een antiaanbakpan en smoor er de knoflook met de tijm en de sjalot in aan. Voeg de gehakte champignons toe en laat smoren tot vrijwel alle vocht is verdampt. Kruid met zout en peper. Leg 4 plakjes bladerdeeg naast elkaar op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Snijd de varkenshaas doormidden en bak deze kort rondom aan in een klein beetje roomboter. Kruid met zout en peper en neem uit de pan. Leg 4 x 2 plakjes rauwe ham naast elkaar op de werkbank, verdeel er het mengsel van champignons over en rol er strak de aangebakken varkenshaas in. Leg op het bladerdeeg en leg er nog een plakje bladerdeeg op. Druk goed strak aan, zodat er geen lucht in de pakketjes zit en druk de randjes goed dicht. Smeer lichtjes in met het losgeklopte ei en plaats in de voorverwarmde oven. Bak de pakketjes in ongeveer 25 minuten mooi goudbruin en gaar. Laat enkele minuten rusten en serveer dan met gebakken wilde paddenstoelen.