Wellington kabeljauw

wellington-kabeljauw thumbnail

Een knapperige korst aan de buitenkant, hartig en rijk gevuld aan de binnenkant. Met deze Britse favoriet kun je alle kanten op. Kies bijvoorbeeld voor een wellington met een vulling van kabeljauw.

Verwarm de oven voor op 190°C. Verwarm een eetlepel roomboter in een ruime pan tot deze is gesmolten. Voeg er de spinazie aan toe en laat heel kort smoren. Het dient alleen geslonken te zijn. Kruid rijkelijk met zout en peper. Schep op een zeef en laat zeer goed uitlekken, druk er ook het laatste vocht uit. Maak een rechthoek van het bladerdeeg door de plakjes half over elkaar heen te leggen en iets uit te rollen. Prik er met een vork nog wat extra gaatjes in. Verdeel de uitgelekte spinazie over het bladerdeeg, maar houd de randen vrij. Kruid de kabeljauwfilet met zout en peper en smeer rondom in met mosterd. Leg in het midden van het bladerdeeg en rol het geheel strak op. Leg met de gevouwen kant naar beneden op een bakplaat die bekleed is met bakpapier en smeer met behulp van een kwastje in met het losgeklopte ei. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 25 minuten mooi goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat enkele minuten rusten op een rooster.

Schaaf, terwijl de kabeljauw in de oven zit, de venkel zeer dun op de mandoline. Verwarm een klontje boter en smoor er de spinazie in aan. Rasp er de citroenschil bij en voeg het citroensap toe. Snijd de bieslook zeer fijn, voeg toe en kruid het geheel met zout en peper. Snijd de wellington in plakken en serveer met de gesmoorde spinazie.

Deze ingrediënten meteen in huis?

Bekijk ook