Vistrio

vistrio thumbnail

Genieten staat voorop met kerst. Dus waarom niet drie heerlijke visjes op een bord serveren in plaats van één? Met een vistrio maak je altijd indruk. Dit vistrio bestaat uit kabeljauw, gamba’s en zalm in een heerlijke lichte roomsaus. Een perfect kerstgerecht!

Aan de slag

Pel de uien en snipper deze fijn. Maak de knoflookteentjes schoon. Voeg een scheut olijfolie toe in een braad- of sauspannetje en fruit het uitje aan. Pers de knoflook bij de uitjes uit en voeg de kurkuma, peper en wat zout toe. Fruit het circa 1 minuut aan, voeg daarna de tomatenblokjes toe en bak deze even mee. Blus af met de droge sherry en laat het op laag vuur indampen totdat het vocht verdwenen is.

Voeg de kookroom en visbouillon toe. Laat het geheel indampen tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en leg deze op elkaar, rol deze op en snijd ze in flinterdunne ringen. Roer de basilicumreepjes door de saus.

Pel de tijgergarnalen en snijd de bosui in fijne ringen. Bak de kabeljauw- en de zalmstukjes in een koekenpan snel bruin in een koekenpan met olie. Breng op smaak met peper en zout. Wok de garnalen snel in een pan met olie en breng op smaak met peper en zout. Knijp er wat citroensap over uit.

Leg de visstukken in een (oven)schaal en schep de warme saus over de stukken vis, leg daarna de garnalen op de saus. Strooi de bosui over het gerecht. Dit gerecht is ook prima voor te bereiden (dag eerder) in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en zet de ovenschaal ca. 15 minuten in een warme oven.

Heb je een vraag over dit recept? Stel 'm aan de chef.

Bekijk ook