Stamppot van stoofpeertjes

stamppot-van-stoofpeertjes-met-een-sukadelapje-a-la-flamande thumbnail

Aan de slag!

Stap 1: Schil de stoofpeertjes, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen.

Stap 2: Breng de stoofpeertjes met het water, de kaneelstokjes, wijn, bessensap en suiker in een pan aan de kook. Zet de warmtebron laag en kook de stoofpeertjes in 2 uur gaar.

Stap 3: Laat de stoofpeertjes uitlekken en snijd of hak ze in kleinere stukken.

Stap 4: Kook de aardappelen met zout gaar. Stamp ze na het afgieten tot kruim en voeg de kaneelpoeder, speculaaskruiden en eventueel wat kookvocht toe.

Stap 5: Voeg de stoofpeertjes toe en breng de stamppot verder op smaak.

Dit recept is geschreven door kok Ino Zweers van Attent Zorg en Behandeling. Bij deze stamppot kiest Ino graag voor een sukadelap a là flamande.

Benieuwd naar ons recept voor sukadelapjes?

Bekijk ook