Spaanse tortilla

spaanse-tortilla thumbnail

Het maakt niet uit om welk moment het gaat: het is altijd tijd voor iets hartigs. Wanneer je gasten ontspannen aan de kerst beginnen met een brunch. Tijdens een uitgebreide lunch met een tafel vol lekkers. Of gewoon voor tussendoor. Met dit gerecht zit je altijd goed.

Verwarm de oven voor op 170°C. Maak de uien schoon en snijd in dunne ringen. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Was de peterselie en snijd zo fijn mogelijk. Verwijder het velletje van de chorizo en snijd in fijne plakjes. Borstel de aardappels goed schoon en schaaf of rasp ze in fijne reepjes of plakjes. Verwarm in een ruime pan met vuurvast handvat de olijfolie en smoor er de plakjes chorizo in tot ze beginnen te krimpen en het vet loslaten. Schep met een schuinspaan uit de pan. Smoor in het vrijgekomen vet de knoflook met ui, de paprika en de aardappels gedurende enkele minuten. Klop ondertussen in een kom de eieren met de peterselie los en kruid met zout en peper. Schenk de eiermassa in de pan en voeg de plakjes chorizo weer toe. Schep even door, zodat alle ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld en laat op een iets hoger vuur aan de onderkant licht stollen en kleuren. Plaats de pan in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 15 minuten mooi kleuren en garen. Controleer met een scherp mesje of de aardappels gaar zijn. Laat voorzichtig uit de pan glijden en snijd in punten.