Een eenvoudige maaltijd met een smakelijk rundertartaartje. Bak de rundertartaar zoals je ‘m zelf graag hebt: rare, medium of doorbakken. Probeer ook eens wat kruidenboter over je rundertartaartje te doen als variatie, met een gebakken aardappeltje in plaats van gekookt.
Leg de ingrediënten van het menu klaar, weeg desgewenst af. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijkmatige stukken. Was de aardappelen met koud water. Kook de aardappelen in een laagje water met zout in ca. 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze op een lage temperatuur droog stomen. Verhit wat margarine in een pan en smoor de gesneden prei aan. Schep de prei regelmatig om en laat de prei afgedekt circa 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de rundertartaar met peper en zout naar eigen voorkeur. Verhit een koekenpan met vloeibare margarine en/of olie en bak de rundertartaar in circa 4 minuten per kant rood, 6 minuten per kant medium, 8 minuten per kant doorbakken. Keer de tartaartjes regelmatig om! Bereidt de jus volgens aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de aardappelen.
Direct bestellen? Log dan hier in!
Smakelijk eten!