Aan de slag!
Zo veel mensen, zoveel wensen. Gelukkig zit je met deze basissoep en bijpassende garnituren altijd goed. De romige aardappelsoep legt de basis, de garnituren doen de rest. Zo is er voor ieder wat wils – en het ziet er ook nog eens gezellig uit.
Stap 1: Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper beide grof. Was de prei en snijd deze in ringen.
Stap 2: Schil de aardappels en snijd in niet te grove stukken.
Stap 3: Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en fruit er de sjalotten, de knoflook en de prei in aan.
Stap 4: Voeg de kerriepoeder toe en roer door. Voeg ook de aardappels toe en laat nog 5 minuten fruiten.
Stap 5: Blus af met de boullon en de melk, breng aan de kook en draai het vuur lager.
Stap 6: Laat ongeveer 20 minuten pruttelen en pureer vervolgens tot een gladde soep.
Stap 7: Voeg de zure room toe, mix nogmaals en kruid eventueel met zout en peper.
Garnituren
Serveer de romige aardappelsoep met allerlei verschillende garnituren in schaaltjes, zodat iedereen zijn eigen soep kan samenstellen. Denk aan de volgende garnituren: zure room, warmgerookte zalm, reepjes katenspek, preiringetjes, verse pesto, gebakken kikkererwten, verse peterselie en gebakken paddenstoelen.