Rijstepap met compote van kersen en citroen

rijstepap-met-compote-van-kersen-en-citroen thumbnail

Aan de slag!

Stap 1: Doe de rijst met de melk, de vanillesuiker en een snufje zout in een pan met een dikke bodem.

Stap 2: Breng al roerend tegen het kookpunt, zet het vuur zo laag mogelijk en dek af met een deksel. Laat ongeveer 15-20 minuten garen. Roer wel af en toe door om aanbranden te voorkomen.

Stap 3: Verwarm ondertussen de kersen met het sap in een steelpan en voeg er het sap en de rasp van de citroen aan toe.

Stap 4: Laat ongeveer 10 minuten trekken en bind het geheel met aangemaakte maizena tot een halfgeslagen compote ontstaat.

Stap 5: Neem van het vuur en koel terug. Klop de slagroom lobbig. Spatel de geslagen room door de rijstepap en verdeel deze over de glaasjes.

stap 6: Schep er tenslotten de compote op en garneer eventueel nog met een beetje citroensap.

Serveertip! Door weckpotjes in plaats van kommetjes te gebruiken, geef je dit gerecht een authentieke uitstraling.

Bekijk ook