Aan de slag!
Stap 1: Doe de rijst met de melk, de vanillesuiker en een snufje zout in een pan met een dikke bodem.
Stap 2: Breng al roerend tegen het kookpunt, zet het vuur zo laag mogelijk en dek af met een deksel. Laat ongeveer 15-20 minuten garen. Roer wel af en toe door om aanbranden te voorkomen.
Stap 3: Verwarm ondertussen de kersen met het sap in een steelpan en voeg er het sap en de rasp van de citroen aan toe.
Stap 4: Laat ongeveer 10 minuten trekken en bind het geheel met aangemaakte maizena tot een halfgeslagen compote ontstaat.
Stap 5: Neem van het vuur en koel terug. Klop de slagroom lobbig. Spatel de geslagen room door de rijstepap en verdeel deze over de glaasjes.
stap 6: Schep er tenslotten de compote op en garneer eventueel nog met een beetje citroensap.
Serveertip! Door weckpotjes in plaats van kommetjes te gebruiken, geef je dit gerecht een authentieke uitstraling.