✤ Verwarm de oven voor op 170 graden.
✤ Hak de gepelde tomaten en de grilde
paprika fijn. Verwarm in een steelpan en
voeg de geritste tijm en grofgesneden
basilicum toe. Kruid met zout en
versgemalen peper.
✤ Schil de winterwortels en snijd in niet te
dunne plakken.
✤ Snijd de aubergine en de courgettes in even
dikke plakken.
✤ Vet een vuurvaste schaal of pan in
met olijfolie en leg er als een waaier,
dakpansgewijs en om en om, de courgette,
aubergine en wortel in tot de schaal geheel
gevuld is.
✤ Schenk er de tomaten-paprikasaus
overheen en plaats in de voorverwarmde
oven.
✤ Laat in ongeveer 45 minuten garen en
kleuren. Controleer met een mesje of de
groenten gaar zijn.
✤ Kleurt de groente al teveel en is het nog niet
gaar? Dek het dan af met aluminiumfolie en
laat verder garen.