Polvoron is een soort kruimelige zandkoek gemaakt van meel, suiker, melk en noten. De naam van het Spaanse koekje betekent ‘poederlicht’.
Verwarm de oven voor op 175°C. Schep de tarwebloem in een antiaanbakpan en rooster deze al omscheppend tot het licht bruin begint te kleuren. Let op, dit gaat heel snel, het wordt direct bitter als het te lang wordt gebakken. Neem van het vuur en laat afkoelen. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine en meng met de geroosterde bloem, de specerijen, citroenrasp en een snufje zout. Klop in de planeetmenger de roomboter luchtig met de poedersuiker. Voeg de gemengde, droge ingrediënten toe en meng even goed door. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot ongeveer 1,5 centimeter dikte. Let op, het blijft een korrelig deeg. Steek er met een koekjessteker sterren uit en leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven, laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker