Soep met ballen: een echte Hollandse klassieker! De bewoners zullen smullen van deze heerlijke tomatengroentesoep die hen terugbrengt naar vroegere tijden.
Aan de slag!
Stap 1: Ontvel de tomaten door deze kruilings in te snijden en minimaal 20 seconden in kokend water te leggen. Snijd de ontvelde tomaten in parten.
Stap 2: Snipper de ui. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de tomatenpuree (ontzuren). Voeg de ui toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens het water en de bouillontabletten toe en roer goed door. Laat de ingrediƫnten nog 5 minuten goed doorkoken en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Stap 3: Meng het gehakt in de kom met de eieren en peper en zout. Draai hiervan kleine gehaktballetjes en doe deze in de soep. Voeg vervolgens de gesneden soepgroente en de vermicelli toe.
Stap 4: Laat de soep nog 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken.
Stap 5: Voeg naar smaak zout en peper toe en garneer de soep met de verse peterselie. Serveertip: Lekker met soepstengels erbij!