Oranje tompoezen

oranje-tompoezen thumbnail

Iedereen heeft wel eens gehoord of geproefd van dit bekende Hollandse gebakje: de tompoes! Maak nu jullie eigen tompoezen, maar dan in een oranje jasje. Zet dit feestelijke gebakje op tafel en laat de bewoners smullen!

Aan de Slag!

Stap 1: Verwarm de over voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2: Snijd de plakken bladerdeeg doormidden en prik gaatjes in het deeg met een vork. Zorg dat de gaatjes goed zijn verdeeld en verspreid over heel het deeg. Leg hierna de plakken in de oven voor 8 minuten.

Stap 3: Haal de bladerdeegplakken uit de oven en druk alle lucht uit het deeg met een theedoek. Plaats vervolgens de plakken opnieuw in de oven en bak ze 10 minuten goed bruin en knapperig. Laat hierna het deeg afkoelen.

Stap 4: Meng het water en de zakjes voor banketbakkersroom in een kom. Gebruik hierbij een mixer en klop het tot een glad mengsel. Zet het mengsel vervolgens in de koelkast voor ongeveer 5 minuten om het te laten opstijven.

Stap 5: Verdeel de banketbakkersroom over 8 bladerdeeg plakken en leg de andere plakken hier bovenop.

Stap 6: Leg de twee gesloten zakjes wit glazuur in een kom met heet water en wacht tot het glazuur vloeibaar is. Kneed het mengsel in de zakjes goed door en open de zakjes. Giet vervolgens het glazuur in een schaaltje.

Stap 7: Roer druppels rode en gele kleurstof door het witte glazuur tot het een oranje kleur heeft. Je kunt zelf bepalen wat voor kleur oranje je wilt door meer of minder druppels toe te voegen van de twee kleurstoffen.

Stap 8: Bestrijk iedere tompoes met een goede laag van het oranje glazuur en je bent klaar om de heerlijke gebakjes te serveren!

Tip! Versier de tompoezen leuk met rood, wit en blauwe sprinkles. Zo maak je er een echt Hollands feestje van!

Wil je nog meer lekkere zoeternijen bereiden?

Bekijk ook