Oeuf en cocotte

oeuf-en-cocotte thumbnail

Een heerlijk recept met onder andere ei, spinazie en paddenstoelen. Erg lekker om te combineren met broodsoldaatjes.

✤ Verwarm de oven voor op 175 °C met de onder- en bovenwarmte aan.
✤ Snijd mooie staafjes van het brood, leg deze op een bakplaat en rooster ze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
✤ Maak de paddenstoelen schoon, snijd of scheur ze in stukken en bak mooi goudbruin in een klontje roomboter in een antiaanbakpan.
✤ Kruid met zout en peper en meng met de gesneden peterselie.
✤ Smoor de spinazie in een beetje roomboter tot het begint te slinken en kruid met zout en peper.
✤ Verdeel de spinazie over 4 vuurvaste schaaltjes en schep er de helft van de paddenstoelen over.
✤ Breek voorzichtig in ieder schaaltje een ei en verdeel er de rest van de paddenstoelen over.
✤ Plaats de schaaltjes in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 10-15 minuten garen.
✤ Het eiwit dient gestold te zijn, terwijl de dooier nog zacht is vanbinnen.
✤ Serveer de oeuf en cocotte met de broodsoldaatjes.

Heb je een vraag over dit recept? Stel 'm aan de chef.

Bekijk ook