Moinkballs

moinkballs thumbnail

Een echte klassieker voor op de barbecue. Heb je die niet, dan kun je deze moinkballs ook in de oven klaarmaken.

Verwarm de barbecue voor op indirect grillen en probeer een temperatuur van 125 ºC te bereiken. Gaar je de moinkballs in de oven, stel deze dan in op 140 ºC. Meng in een kom het gehakt met het ei, de geraspte kaas, het paneermeel, de melk en naar smaak de kruiden, versgemalen peper en zout. Kneed goed door en vorm er 12 gehaktballetjes van. Leg 2 plakjes ontbijtspek als een kruis over elkaar en pak er telkens een gehaktballetje mee in. Prik vast met een cocktailprikker. Voeg een handje rookhout toe aan de kooltjes op de barbecue en leg de moinkballs op het rooster. Laat ongeveer 1 uur zachtjes roken en garen. Bereid je de moinkballs in de oven op 140 ºC, reken dan zo’n 25 minuten. Smeer de moinkballs nu met behulp van een kwastje in met de barbecuesaus en laat nog 5 minuten intrekken. Leg op een warmere plaats op de barbecue en laat kort karamelliseren. Bereid je het in de oven, verhoog dan de temperatuur na het instrijken naar 175 ºC en laat nog 5 minuten garen.

Meteen boodschappen doen? Log dan hier in.
Smakelijk eten!

Wil je het gemak van Aan Tafel dagelijks ervaren?

Bekijk ook