Macaroni

macaroni-bolognese thumbnail

Deze elleboogjes kun je op veel verschillende manieren bereiden. Eén van onze favorieten is toch wel macaroni bolognese. Laat de bewoners genieten van dit op en top Italiaanse gerecht met een Hollandse twist.

Aan de slag!

Stap 1: Breng de macaroni in een grote pan met water met een snufje zout aan de kook. Houd de tijd op de verpakking aan. Proef of de macaroni gaar is en giet deze af.

Stap 2: Verhit de olijfolie in de wokpan. Fruit de ui en knoflook op een middelhoog vuur. Voeg het gehakt al roerend toe, totdat dit bruin kleurt.

Stap 3: Voeg de in stukjes gesneden winterpeen toe en bak deze 2 minuten met het gehakt mee. Voeg vervolgens de blokjes tomaat, gesneden prei en champignons toe en bak deze nog 5 minuten mee.

Stap 4: Voeg de tomatenpuree, de Italiaanse kruiden en een snufje peper en zout toe. Roer en bak het geheel nog goed door, zodat het op smaak komt.

Stap 5: Voeg de macaroni toe en garneer deze met een blaadje verse basilicum en Parmezaanse kaas.

Bekijk ook