Luxe aardappelblini's

luxe-aardappelblinis thumbnail

Deze aardappelblini’s zien er niet alleen chique uit, maar zijn ook nog een superlekker. Ideaal voor een feestje of tijdens de feestdagen. Je kan ze maken als bijgerecht of als lekker tussendoortje.

Schil de aardappels, snijd in grove stukken en was grondig. Zet onder met gezouten water en kook volledig gaar. Giet af, stoom goed droog en wrijf door een bolzeef.

Scheid de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Weeg 500 gram van de gekookte aardappel af en meg er de bloem, de crème fraîche en de eidooiers door. Spatel er voorzichtig het luchtige eiwit door en kruid met zout en versgemalen peper. Verwarm een beetje zonnebloemolie in een antiaanbakpan en schep met behulp van een lepel hoopjes van het beslag in de pan. Laat op een laag vuur lichtjes kleuren en garen, draai om en bak nog kort aan de andere kant. Maak de aardappelblini’s op met bijvoorbeeld zure room en diverse gerookte vissoorten.