Stap 1: Verwarm de oven voor op 140°C.
Stap 2: Reduceer in een steelpannetje de kookroom met de bouillon en het currypoeder tot de helft.
Stap 3: Kruid eventueel met zout en peper en mix net voor het serveren met behulp van een staafmixer met de koude roomboter.
Stap 4: Schaaf de venkel in dunne plakken.
Stap 5: Schil de winterwortel en snijd in fijne julienne.
Stap 6: Leg op de werkbank 8 x 2 vellen carta fata kruislinks over elkaar en verdeel de zeekraal, de venkel en de winterwortel over de 8 ‘pakketjes’.
Stap 7: Leg de zalmfilet op. Vouw de randjes van de pakketjes iets naar binnen en verdeel er de witte wijn over.
Stap 8: Kruid rijkelijk met versgemalen peper en een snufje zout.
Stap 9: Vouw de punten van de pakketjes nu helemaal naar binnen, draai bij elkaar en knoop goed dicht met keukentouw.
Stap 10: Leg op een bakplaat en plaats in de voorverwarmde oven. Laat in ongeveer 12-15 minuten net gaar worden. Je kunt zien wanneer het gaar is: de zalm zal dan net de eerste eiwitvlokjes tonen.
Stap 11: Open de pakketjes aan tafel en schenk er de romige currysaus over.