Kokosijs met kokoscrème

kokosijs-met-kokoscreme-en-gebrande-ananas-aan-tafel thumbnail

Er zijn heel wat gelegenheden waarop iets gevierd kan worden. Op deze dagen is het extra leuk iets speciaals te serveren. En hoe doe je dat nu beter dan met dit lekkere dessert met kokosijs, kokoscréme en gebrande ananas.

Aan de slag!

Stap 1: Rooster het kokosschaafsel in een pan goudbruin.

Stap 2: Steek rondjes uit de plakken ananas. Steek er met een kleine steker de harde kern uit. Leg op een ijzeren schaal en bestrooi met de rietsuiker.

Stap 3: Karamelliseer de suiker met een gasbrander en laat afkoelen.

Stap 4: Verwarm de kokosroom met 25 gram suiker tot de suiker is gesmolten.

Stap 5: Rasp de schil van de limoen erboven.

Stap 6: Schep wat van de room in een kom of op een bord.

Stap 7: Leg de ananas erop en schep er een bolletje ijs op. Garneer met het kokosschaafsel en wat bloemetjes.

Tip! Rooster het kokosschaafsel in een pan goudbruin. Dit gaat rap, dus blijf erbij!

Of misschien toch een ander dessert?

Bekijk ook