Knapperige klassieker: Onder bladerdeeg gebakken hazenpeper

knapperige-klassieker-onder-bladerdeeg-gebakken-hazenpeper thumbnail

Hazenpeper is een klassieker die hoort bij het wildseizoen. Door deze te bakken onder bladerdeeg ontstaat een geheel andere presentatie en blijven de geuren bewaard tot het moment van openbreken. Het krokante deeg in combinatie met de hazenpeper smaakt overheerlijk.

Aan de slag!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175°C

Stap 2: Verwarm een antiaanbakpan en bak er de spekreepjes mooi goudbruin in.

Stap 3: Voeg er de hazenpeper en de peterselie aan toe en warm goed door.

Stap 4: Schep de hazenpeper over in een mooie plan. Leg de plakjes bladerdeeg als een vierkant neer en zorg dat de plakjes net over elkaar liggen.

Stap 5: Rol iets uit en snijd het geheel met behulp van een bord uit, zodat de deegplak net iets groter is dan de pan met hazenpeper.

Stap 6: Leg het deeg over de pan en druk de randen goed aan tegen de zijkant van de pan. Snijd het overtollige deeg weg en snijd of steek mooie vormpjes uit de afsnijdsels van het bladerdeeg en plak deze met behulp van het losgeklopte ei op het deeg.

Stap 7: Smeer het hele deeg voorzichtig in met een laagje losgeklopt ei en plaats in de voorverwarmde oven.

Stap 8: Bak het deeg in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de bewoners het deeg vervolgens openbreken.

Bekijk ook