Kip, patat & appelmoes

kip-patat-appelmoes thumbnail

Wat gaat er boven zelfgemaakte kip, patat en appelmoes? Een heerlijke verwennerij voor de bewoners.

✤ Begin met het maken van de appelcompote. Schil hiervoor de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
✤ Snijd het vruchtvlees in grove stukken en schep in een kookpan.
✤ Voeg het sap, de rasp van de sinaasappel en de geraspte gember toe.
✤ Laat op een laag pitje zachtjes smoren tot de appel uit elkaar begint te vallen. Je kunt de compote zowel warm als koud serveren.
✤ Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
✤ Borstel de aardappels goed schoon en snijd (met de schil er nog aan) in dikke frieten. Leg op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.
✤ Voeg het paprikapoeder toe en kruid met zout en peper. Hussel goed door elkaar en plaats in de oven.
✤ Laat de aardappel in ongeveer 30 minuten mooi krokant en goudbruin bakken. Schep af en toe door elkaar.
✤ Kruid de kipdijfilets stevig met versgemalen peper, zout en het kerriepoeder.
✤ Verwarm de roomboter in een antiaanbakpan tot deze begint te kleuren en bak de kipdijfilets op het vel mooi bruin en krokant.
✤ Draai het vlees om en laat op een lager vuur nog even bakken. Draai het vlees tussendoor nog tweemaal om.
✤ Reken in totaal ongeveer 12 minuten. Het dient gaar, maar nog wel sappig van binnen te zijn.
✤ Serveer de kipdijfilet met de ovenfrieten, de appelmoes en serveer er eventueel nog wat groene salade en huisgemaakte mayonaise bij.

Het gemak van Aan Tafel dagelijks ervaren?

Bekijk ook