Kaiser schmarren

kaiserschmarren thumbnail

Deze zoete verleider is razend populair onder wintersporters in Oostenrijk. Kaiserschmarrn is een krokante pannenkoek in stukken opgediend met een compote van kersen en besprenkeld met poedersuiker. Om de beleving af te maken hebben we alleen nog sneeuw nodig.

Scheid de eieren en klop het eiwit in een kom tot stijve pieken. Meng in een aparte kom de melk met eierdooiers, tarwebloem, kristalsuiker, vanillesuiker en rozijnen. Spatel er voorzichtig het opgeklopte eiwit doorheen. Verwarm een klontje roomboter in een antiaanbakpan en giet er een laag van ongeveer 3 centimeter dik van het beslag in. Laat op een laag vuur zachtjes bakken tot het begint te stollen en de onderkant mooi goudbruin is gekleurd. Leg een bord op de pan, zodat je de ‘pannenkoek’ voorzichtig kunt omdraaien. Laat terug in de pan glijden en bak de andere kant eveneens goudbruin. Snijd in de pan in grove stukken en bestrooi met poedersuiker. Laat nog heel even bakken. Verdeel over 4 borden en lepel er de amarenekersen met de aanhangende siroop overheen.