Vis is onderdeel van een gezond voedingspatroon. Visvetzuren zijn goed voor hart en bloedvaten. Probeer voor de variatie eens heilbotfilet onder een kruidenkorst met gesmoorde prei.
✤ Verwarm de oven voor op 165 °C.
✤ Draai voor de kruidenkorst in de keukenmachine een ‘deeg’ van de genoemde ingrediënten en kruid met versgemalen peper en zout.
✤ Rol de massa tussen 2 vellen bakpapier dun uit tot een rechthoekige plak.
✤ Laat opstijven in de koelkast en snijd dan in plakken ter grootte van de heilbotfilets.
✤ Snijd het groen van de prei, snijd het wit in de lengte doormidden en was grondig.
✤ Verwarm een klontje roomboter in een ruime pan en leg de prei in de pan.
✤ Kruid met zout en peper en voeg het kerriepoeder toe.
✤ Laat 5 minuten zachtjes smoren en lepel er de boter regelmatig overheen.
✤ Draai de prei om en smoor nog enkele minuten.
✤ Leg de prei voorzichtig in een ovenschaal en verdeel er de heilbotfilets over. Kruid met zout en peper.
✤ Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 10 minuten garen.
✤ Neem de schaal uit de oven, verhoog de temperatuur naar 185 °C met de grillstand aan.
✤ Leg een plakje kruidenkorst op iedere filet, plaats terug in de oven en laat dicht onder de grill mooi gratineren.