Heilbotfilet

heilbotfilet thumbnail

Vis is onderdeel van een gezond voedingspatroon. Visvetzuren zijn goed voor hart en bloedvaten. Probeer voor de variatie eens heilbotfilet onder een kruidenkorst met gesmoorde prei.

✤ Verwarm de oven voor op 165 °C.
✤ Draai voor de kruidenkorst in de keukenmachine een ‘deeg’ van de genoemde ingrediënten en kruid met versgemalen peper en zout.
✤ Rol de massa tussen 2 vellen bakpapier dun uit tot een rechthoekige plak.
✤ Laat opstijven in de koelkast en snijd dan in plakken ter grootte van de heilbotfilets.
✤ Snijd het groen van de prei, snijd het wit in de lengte doormidden en was grondig.
✤ Verwarm een klontje roomboter in een ruime pan en leg de prei in de pan.
✤ Kruid met zout en peper en voeg het kerriepoeder toe.
✤ Laat 5 minuten zachtjes smoren en lepel er de boter regelmatig overheen.
✤ Draai de prei om en smoor nog enkele minuten.
✤ Leg de prei voorzichtig in een ovenschaal en verdeel er de heilbotfilets over. Kruid met zout en peper.
✤ Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 10 minuten garen.
✤ Neem de schaal uit de oven, verhoog de temperatuur naar 185 °C met de grillstand aan.
✤ Leg een plakje kruidenkorst op iedere filet, plaats terug in de oven en laat dicht onder de grill mooi gratineren.

Heb je een vraag over dit recept? Stel 'm aan de chef.

Bekijk ook