Gingerbread cookies

gingerbread-cookies thumbnail

Gingerbread cookies zijn voornamelijk bekend vanuit Amerika. Daar is het een veel gebakken koekje tijdens de feestdagen. Ze zijn knapperig, vol van smaak en licht zoet.

Verwarm de oven voor op 170°C. Meng in de keuken-machine met behulp van de platte garde bloem, boter, basterdsuiker, schenkstroop, kruiden, snufje zout, 1 ei, 1 eidooier tot een mooi deeg. Pak in met plasticfolie en laat een uur rusten.

Rol het deeg vervolgens uit tot ongeveer 5mm dikte en steek er met behulp van een speciale koekjessteker poppetjes uit. Beschik je daar niet over, dan kan je de poppetjes ook op papier printen en dit als sjabloon gebruiken om ze met een mes uit te snijden. Leg op een bakplaat die met bakpapier is bekleed en bak de koekjes (afhankelijk van de grootte) in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en gaar. Roer ondertussen het eiwit dat is overgebleven in een kom glad met de poedersuiker en schep in een fijne spuitzak of cornetje. Neem de koekjes uit de oven, laat volledig afkoelen en garneer ze naar eigen inzicht met de ‘icing’.