Gevulde pompoen

gevulde-pompoen thumbnail

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 185°C. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaden en draden. Hol vervolgens met behulp van een parisienneboor de beide helften iets verder uit en snijd het vruchtvlees in fijne blokjes. Smoor in een hapjespan het fijngesneden vruchtvlees met de gesnipperde sjalot en de knoflook tot het zacht wordt en voeg er de pompoenpitten en de fijngesneden dadels aan toe. Voeg het gerookte paprikapoeder en de kikkererwten toe en schep er de verse geitenkaas door.

Rits de tijm en en snijd oregano fijn, meng met de groente en kruid het met zout en peper. Leg 1 helft van de pompoen met de gesneden kant naar boven op de werkbank en vul dit met het groentemengsel. Leg er vervolgens de andere pompoenhelft op en bind de beide helften nu op elkaar met behulp van slagerstouw. Leg de pompoen in een ovenschaal en gaar deze ongeveer 50 minuten in de oven. Test met een mesje of de pompoen goed gaar is. Snijd de pompoen aan tafel in mooie plakken.