Gevulde oranje paprika's

gevulde-paprika thumbnail

Paprika’s hebben verschillende, prachtige kleuren en wij kiezen voor oranje! Maak deze heerlijk gevulde paprika’s met gehakt en bosui.

Aan de slag!

Stap 1: Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2: Snijd de ui en de bosuien in kleine ringetjes. Doe hierna de ui en een bosui in een pan. Bewaar de andere bosui voor de garnering. Bak de uien.

Stap 3: Snijd de knoflook fijn en voeg dit toe bij de uitjes.

Stap 4: Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul.

Stap 5: Voeg bij het gehakt de komijn, paprikapoeder, peper, zout en tomatenpuree toe. Roer goed door.

Stap 6: Snijd de tomaat in kleine stukjes en bak het mee in de pan met gehakt voor een paar minuutjes.

Stap 7: Laat de mais uitlekken en voeg dit als laatste ook toe in de pan. Laat de pan met het gehakt en de saus op laag vuur staan.

Stap 8: Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de zaadjes.

Stap 9: Vul de paprika’s met het gehakt en de saus. Bestrooi de paprika’s met bosui en kaas.

Stap 10: Leg de gevulde paprika’s 15 minuten in de oven. Serveer deze heerlijk oranje rakkers met een heerlijke schep zure room. En dan kan iedereen lekker aan tafel!

Tip! Heerlijk om te serveren met een frisse salade.

Stamppot in de lente?

Bekijk ook