Gevulde koolreepjes met gesmoorde paddenstoelen

gevulde-koolrolletjes-met-gesmoorde-paddenstoelen thumbnail

Aan de slag!

Stap 1: Haal 16 tot 24 mooie bladeren van de kool en houd apart. Snijd de rest van de kool ragfijn.

Stap 2: Maak de knoflook en de ui schoon en snipper fijn.

Stap 3: Snijd de prei in halve ringen.

Stap 4: Schil de winterwortel en snijd in fijne julienne.

Stap 5: Ris de tijm en de rozemarijn en snijd erg fijn.

Stap 6: Maak de paddenstoelen schoon en snijd of scheur in stukjes.

Stap 7: Breng in een ruime pan met water met een snuifje zout aan de kook en blancheer er de koolbladeren in.

Stap 8: Giet af, spoel koud en dep goed droog. Snijd er eventueel de harde kern uit en leg ze naast elkaar op de werkbank.

Stap 9: Fruit in een hapjespan de knoflook met de ui, tijm en rozemarijn aan. Voeg vervolgens de prei, de wortel en de kool toe en laat smoren tot het geheel begint te slinken.

Stap 10: Breng op smaak met zout en peper. Laat uitlekken op een zeef en verdeel de groentemassa over de geblancheerde koolbladeren.

Stap 11: Rol het geheel strak op en leg de rolletjes met de gevouwen kant naar beneden in een hapjespan.

stap 12: Voeg een scheutje olijfolie en de pesto toe. Dek de pan af met een deksel en laat op een laag pitje ongeveer 8 minuten zachtjes smoren.

Stap 13: Verwarm een klein scheutje olijfolie in een antiaanbakpan en bak er op hoog vuur de paddenstoelen mooi goudbruin in.

stap 14: Voeg de cashewnoten toe en kruid eventueel met zout en peper.

Stap 15: Dresseer de gebakken paddenstoelen in diepe borden en leg er de koolrolletjes op.

Stap 16: Lepel er lekker wat van de olie uit de pan van de koolrolletjes langs.

Bekijk ook