Geroosterde bospeen met sinaasappel en pistache

geroosterde-bospeen-met-sinaasappel-en-pistache thumbnail

Aan de slag!

Stap 1: Schil de bospenen en snijd het grootste gedeelte van het loof af. Laat wel een stukje loof zitten.

Stap 2: Snijd dikkere exemplaren in de lengte doormidden of zelfs in vieren.

Stap 3: Blancheer de bospenen 2 minuten, giet af en laat goed uitlekken.

Stap 4: Verwarm in een ruime antiaanbakpan een scheutje olijfolie en rooster er op hoog vuur de bospenen in tot ze beginnen te kleuren en net beetgaar zijn.

Stap 5: Zet het vuur lager en blus af met het sinaasappelsap en de -rasp.

Stap 6: Voeg de honing en de pistachenoten toe.

Stap 7: Kruid met zout en peper en schep voorzichtig om, zodat er een mooi glanzend laagje van de honing omheen komt te zitten.

Stap 8: Serveer op een grote schaal en bestrooi eventueel nog met wat extra pistachenoten.

Bekijk ook