Aan de slag!
Stap 1: Schil de bospenen en snijd het grootste gedeelte van het loof af. Laat wel een stukje loof zitten.
Stap 2: Snijd dikkere exemplaren in de lengte doormidden of zelfs in vieren.
Stap 3: Blancheer de bospenen 2 minuten, giet af en laat goed uitlekken.
Stap 4: Verwarm in een ruime antiaanbakpan een scheutje olijfolie en rooster er op hoog vuur de bospenen in tot ze beginnen te kleuren en net beetgaar zijn.
Stap 5: Zet het vuur lager en blus af met het sinaasappelsap en de -rasp.
Stap 6: Voeg de honing en de pistachenoten toe.
Stap 7: Kruid met zout en peper en schep voorzichtig om, zodat er een mooi glanzend laagje van de honing omheen komt te zitten.
Stap 8: Serveer op een grote schaal en bestrooi eventueel nog met wat extra pistachenoten.