Zoete aardappels hebben, zoals de naam als zegt, een zoetige smaak. Verrassend anders dus dan een normale aardappel. En je kunt ze ook poffen!
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Leg 4 x 2 velletjes aluminiumfolie op elkaar. Prik de zoete aardappels rondom in met een vork en meng de olijfolie met de kerriepoeder, versgemalen peper en een snufje zout.
Leg op ieder vel aluminiumfolie een zoete aardappel en verdeel er de kerrie-olie overheen. Pak rondom goed in met de aluminiumfolie en leg op een rooster in de voorverwarmde oven. Laat, afhankelijk van de grootte, zo’n 40-50 minuten poffen. Test met een scherp mesje of de aardappels gaar zijn. Glijdt het mes er gemakkelijk doorheen, dan zijn ze gaar. Snijd de verse kruiden fijn, meng met de zure room en breng
eventueel op smaak met zout en peper. Maak de folie aan de bovenkant open, snijd de schil van de gepofte aardappels in en haal het kruim iets los. Verdeel de kruidenroom over de zoete aardappels.
Meteen boodschappen doen? Log dan hier in.
Smakelijk eten!