Een gerecht van Amerikaanse bodem dat bekend staat om haar variatie aan ingrediënten en heerlijk is om te delen. Is een échte lust voor het oog en bovenal erg leuk om te maken.
Kook 4 eieren 6 minuten, zodat ze bijna hard zijn. Laat schrikken en pel ze. Doe het gehakt in een kom, roe wat losser met een vork en voeg de havermout, kerriepoeder, tijm en de 2 overige eieren toe. Kruid extra met versgemalen peper en zout. Maak de ui en de knoflook schoon, snipper fijn en voeg toe aan het gehakt. Schil de appel en rasp het vruchtvlees fijn, voeg samen met de pecannoten en rozijnen toe aan het gehakt. Meng er ten slotte nog een beetje mango chutney door, zodat een mooi plakkerig geheel is ontstaan. Verdeel de helft van het gehakt over de bodem van een cakeblik en druk goed aan. Leg de gekookte eieren er in het midden op en verdeel er de rest van het aangemaakte gehakt over. Druk goed aan, maak de bovenkant glad en plaats een uur in de koelkast, zodat het kan opstijven. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden. Plaats het gehaktbrood in de oven en bak in ongeveer 65 minuten mooi goudbruin een gaar. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en plaats er een zware plank op. Laat nog 20 minuten rusten. Giet het vet dat vrijgekomen is eraf en haal het gehaktbrood uit de vorm. Snijd in plakken, leg op een schaal en garneer met verse vijgen, pecannoten, rozijnen, topjes verse kervel en wat mango chutney.