Gegrilde zalm

gegrilde-zalm-met-groene-en-witte-asperges-aan-tafel thumbnail

Dit recept met gegrilde zalm, witte en groene asperges is een smakelijk gerecht bordevol groenten. Jouw bewoners krijgen een gezond gerecht op tafel en dat in een half uurtje!

Stap 1:Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2: Maak de groenten schoon en snijd in grove stukken.

Stap 3: Maak een vinaigrette van de zwarte tapenade, kerriepoeder, citroensap, sojasaus en olijfolie.

Stap 4: Breng de rijst met de kokosmelk en het water aan de kook in een pan met deksel. Roer nog een keer goed door en kook in 15 minuten gaar.

Stap 5: Laat een wok of hapjespan zeer heet worden. Doe 3 eetlepels olijfolie in de pan en schep de groenten erin. Bak de groenten op hoog vuur en blijf omscheppen. Bak de groenten gedurende 5-8 minuten beetgaar en zet het vuur laag.

Stap 6: Laat een grillpan of hapjespan heet worden. Grill de zalmfilets op beide kanten zeer kort.

Stap 7: Laat de zalm gedurende 5 minuten verder garen in de oven.

Stap 8: Serveer de rijst en groenten met de zalm en garneer met de overgebleven vinaigrette en enkele takjes basilicum.

Aan Tafel heeft nog veel meer vis recepten.

Bekijk ook