Dit recept met gegrilde zalm, witte en groene asperges is een smakelijk gerecht bordevol groenten. Jouw bewoners krijgen een gezond gerecht op tafel en dat in een half uurtje!
Stap 1:Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2: Maak de groenten schoon en snijd in grove stukken.
Stap 3: Maak een vinaigrette van de zwarte tapenade, kerriepoeder, citroensap, sojasaus en olijfolie.
Stap 4: Breng de rijst met de kokosmelk en het water aan de kook in een pan met deksel. Roer nog een keer goed door en kook in 15 minuten gaar.
Stap 5: Laat een wok of hapjespan zeer heet worden. Doe 3 eetlepels olijfolie in de pan en schep de groenten erin. Bak de groenten op hoog vuur en blijf omscheppen. Bak de groenten gedurende 5-8 minuten beetgaar en zet het vuur laag.
Stap 6: Laat een grillpan of hapjespan heet worden. Grill de zalmfilets op beide kanten zeer kort.
Stap 7: Laat de zalm gedurende 5 minuten verder garen in de oven.
Stap 8: Serveer de rijst en groenten met de zalm en garneer met de overgebleven vinaigrette en enkele takjes basilicum.