Lekker op de barbecue, maar ook in de grilpan! Heerlijke asperges in een krokant jasje maak je met dit recept in een handomdraai.
Schil de witte asperges grondig en snijd er de onderkant af. Schil het onderste gedeelte van de groene asperges en snijd er de onderkant af. Blancheer de beide soorten asperges enkele minuten in lichtgezouten water, spoel koud en laat goed uitlekken. Hak de kervel en de peterselie zeer fijn en meng met de olijfolie en sap en rasp van de
citroen. Kruid met zout en peper. Verwarm de barbecue tot ongeveer 200 ºC of verwarm een grillpan tot deze goed heet is. Leg 3 plakjes ontbijtspek half over elkaar en rol er 2 groene en 2 witte asperges in. Plaats op het rooster van de barbecue of in de grillpan en laat rondom mooi grillen en het spek licht krokant worden. Kruid lichtjes met versgemalen peper. Laat kort uitlekken op keukenpapier, dresseer op een schaal en lepel er de kruidenolie over.
Meteen boodschappen doen? Log dan hier in.
Smakelijk eten!