Een exotische feestje op tafel wordt het zeker! Met deze maaltijdsalade op basis van ananas en paksoi heb je een verrassend lekkere smaakexplosie.
Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in fijne brunoise. Maak lichtjes aan met een beetje dressing en limoenrasp. Snijd de onderkant van de Shanghai paksoi, maak de blaadjes los en maak lichtjes aan met een beetje dressing. Snijd de pitahaya doormidden en steek bolletjes uit het vruchtvlees met behulp van een parisienneboortje. Maak lichtjes aan met limoenrasp. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Maak lichtjes aan met limoensap, versgemalen peper en limoenrasp. Snijd de onderkant van de little gem en snijd de sla grof. Verdeel over 4 kommen. Dresseer er de gesneden ananas, de Shanghai paksoi, de avocado en de bolletjes pitahaya op. Bestrooi met de seroendeng, het sesamzaad en de cashewnoten.
Meteen boodschappen doen? Log dan hier in.
Smakelijk eten!