Lekker voor op de BBQ, maar ook in de oven! Deze foliepakketjes vol zalm en kabeljauw zijn makkelijk te bereiden en perfect voor op een zomerse dag.
Bereid de barbecue voor op indirect grillen op ongeveer 200 °C of verwarm de oven voor op 170 °C. Schil de onderste helft van de groene asperges, snijd er de onderkant af en snijd in reepjes. Snijd de zalmfilet in grote dobbelstenen. Was de prei en snijd in julienne. Schil de winterwortel en snijd eveneens in julienne. Leg 4 x 2 rechthoeken aluminiumfolie op de werkbank en verdeel de groenten in het midden. Leg er de kabeljauwfilet en de dobbelstenen van zalm op. Verdeel er het citroensap en de -rasp over en kruid met zout en peper. Leg een rechthoekig vel aluminiumfolie over het geheel en vouw de randen zeer goed dicht. Plaats de pakketjes op het rooster van de barbecue of in de oven en laat (met de deksel gesloten) ongeveer 10-15 minuten garen. Open de pakketjes aan tafel, zodat de geuren vrijkomen.
Meteen boodschappen doen? Log dan hier in.
Smakelijk eten!