Laat vlees eens vaker staan en kies voor een vegetarisch gerecht. Dankzij de vele peulvruchten kom je ook aan je dagelijkse vitamines, eiwitten en ijzer. Een hele lekkere maaltijdsalade!
Snijd de topjes van de snijbonen en snijd 2/3 met een mes of dunschiller in lange slierten. Snijd de rest in fijne stukjes. Snijd de topjes van de groene boontjes en snijd in zeer fijne stukjes. Breng in een ruime pan met een snuf zout aan de kook en blancheer de verschillende peulvruchten afzonderlijk. Spoel koud en laat goed uitlekken. Maak de babyleafsla aan met olijfolie, citroensap en -rasp en verdeel over 4 kommen. Maak de verschillende peulvruchten lichtjes aan met olijfolie, peper, zout en citroensap en -rasp. Verdeel strak over de salade. Spuit er dopjes van de honing-mosterddressing op en verdeel er de croutons over. Garneer met topjes kervel.
Meteen boodschappen doen? Log dan hier in.
Smakelijk eten!