Croissantje Speciaal

croissantje thumbnail

Een knapperig croissantje is zeker tijdens een brunch onmisbaar. Met dit recept maak je in een handomdraai een leuke deegcreatie voor het ontbijt, de lunch, brunch!

Stap 1: Verwarm de over voor op 180 graden en laat de boter zacht worden.

Stap 2: Meng de boter, donkere basterdsuiker en kaneel in een kom.

Stap 3: Rol het croissantdeeg uit en druk de naden goed aan elkaar, zodat er 1 grote lap deeg ontstaat.

Stap 4: Besmeer vervolgens het deeg met het boter, suiker en kaneel mengsel.

Stap 5: Rol heet deeg weer op en snijd in 6 plakken. Snijd van elke rol de buitenste cirkel af.

Stap 6: Snijd de buitenste cirkel dan in twee stukken en vouw deze dubbel om er oortjes van te maken. Druk de oortjes goed tegen het opgerolde deeg aan.

Stap 7: Leg het deeg op de bakplaat en klop het ei los. Bestrijk de haasjes met het ei.

Stap 8: Bak in ongeveer 15 minuten mooi bruin in de oven.

Tip! Maak een lekkere en leuke frosting.
Voor de frosting meng je 6 eetlepels poedersuiker met 1 eetlepel water of citroensap. Roer dit goed doorelkaar en versier de haasjes voor serveren met de frosting.

Probeer ook dit heerlijke recept voor ontbijtcake!

Bekijk ook