Een knapperig croissantje is zeker tijdens een brunch onmisbaar. Met dit recept maak je in een handomdraai een leuke deegcreatie voor het ontbijt, de lunch, brunch!
Stap 1: Verwarm de over voor op 180 graden en laat de boter zacht worden.
Stap 2: Meng de boter, donkere basterdsuiker en kaneel in een kom.
Stap 3: Rol het croissantdeeg uit en druk de naden goed aan elkaar, zodat er 1 grote lap deeg ontstaat.
Stap 4: Besmeer vervolgens het deeg met het boter, suiker en kaneel mengsel.
Stap 5: Rol heet deeg weer op en snijd in 6 plakken. Snijd van elke rol de buitenste cirkel af.
Stap 6: Snijd de buitenste cirkel dan in twee stukken en vouw deze dubbel om er oortjes van te maken. Druk de oortjes goed tegen het opgerolde deeg aan.
Stap 7: Leg het deeg op de bakplaat en klop het ei los. Bestrijk de haasjes met het ei.
Stap 8: Bak in ongeveer 15 minuten mooi bruin in de oven.
Tip! Maak een lekkere en leuke frosting.
Voor de frosting meng je 6 eetlepels poedersuiker met 1 eetlepel water of citroensap. Roer dit goed doorelkaar en versier de haasjes voor serveren met de frosting.