Aan de slag!
Stap 1: Verwarm de oven voor op 150°C
Stap 2: Verwarm 300 gram kristalsuiker met het water en een snuifje zeezout tot het begint te kleuren.
Stap 3: Zet het vuur lager, voeg een lekkere klont roomboter toe en laat voorzichtig doorwarmen tot een goudbruine karamel ontstaat.
Stap 4: Vet 8 kleine timbaaltjes of soufflevormpjes aan de binnenkant met de rest vn de boter en bestrooi lichtjes met de rest van de suiker.
Stap 5: Giet een laagje van de karamel in ieder timbaaltjeen zet ze vervolgens in een ovenschaal.
Stap 6: Verwarm in een steelpan de slagroom met de vanillesuiker tot tegen het kookpunt.
Stap 7: Scheid 2 eieren en doe de eidooiers in een kom. Voeg 2 hele eieren toen aan de kom en roer goed los met behulp van een garde.
Stap 8: Giet er beetje bij beetje al roerend de hete room op.
Stap 9: Verdeel de roommassa over de timbaaltjes.
Stap 10: Schenk een laagje heet water langs de timbaaltjes tot ongeveer de helft hoog. Plaats in de oven en gaar gedurende ongeveer 35 minuten. als de crème gestold is, maar nog wel bewogen kan worden, dan is deze goed.
Stap 11: Draai de vormpjes op een bord of een schaal voorzichtig om, zodat de karamel over de pudding heen loopt.
Stap 12: Garneer met de popcorn.