Cinnamon rolls

cinnamon-rolls thumbnail

Cinnamon rolls, beter bekend als een kaneelbroodje. Deze heerlijke zoetigheden kan je op elk moment van de dag eten. Lekker voor bij het ontbijt of lunch, maar ook gewoon bij de koffie of thee. Deze cinnamon rolls zijn zacht van binnen en afgewerkt met caramel en pecannoten.

Meng in een kom de lauwwarme melk met de gesmolten boter en de suiker. Strooi de gist eroverheen, meng kort door en laat zo’n 10 minuten staan. Voeg ongeveer 500 gram van de bloem toe, mix kort met behulp van een spatel. Het hoeft enkel gemengd te worden. Dek de kom af met een vochtige doek en laat op een warme plek in de keuken 1 uur rijzen tot het ongeveer verdubbeld is qua volume.

In de tussentijd kan de vulling bereid worden. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ondiepe ovenschaal of taartvorm in met de boter. Verwijder de vochtige doek van het deeg, voeg de rest van de ingrediënten toe en meng tot een homogene massa. Bebloem de werkbank en leg er het deeg op. Kneed ongeveer 10 minuten goed door. Het dient een zeer soepel deeg te worden dat terugveert als je eraan trekt, maar niet aan je handen blijft plakken. Rol het deeg met behulp van een rolstok uit tot een rechthoek van ongeveer 1 centimeter dikte en verdeel er de vulling over. Rol het deeg nu op als een rol en snijd dan in plakken van ongeveer 8 centimeter dikte. Leg deze tegen elkaar aan in de ingevette schaal. Dek opnieuw af met een vochtige doek en laat ongeveer 30-45 minuten rijzen. Neem de doek weg en bak de cinnamon rolls in ongeveer 30 minuten mooi goudbruin en gaar. Druppel er caramel pasta overheen en garneer met de gebruineerde pecannoten.

Wil je het gemak van Aan Tafel dagelijks ervaren?

Bekijk ook