Chili Con Carne

chili-con-carne thumbnail

Een bekend gerecht en niet voor niets een klassieker. Deze simpele variant op het stoofpotje met gehakt zet je snel op tafel. Varieer ook eens door in plaats van rijst wat geroosterd wit brood te serveren en een tipje creme fraiche door de chili con carne voor extra smaak.

Leg de ingrediënten van het menu klaar, weeg desgewenst af. Breng in een pan met ruim water (eventueel met zout) aan de kook. Was de paprika(’s) en de tomaten. Snijd de paprika(’s), uien en tomaten in stukjes en bewaar in een schaaltje om later aan het gerecht toe te voegen. Laat de bruine bonen uitlekken in een vergiet. Voeg de rijst toe aan het kokend water. Breng opnieuw aan de kook en laat de rijst 8 minuten zachtjes doorkoken. Neem de pan van de warmtebron en giet de rijst af. Laat de rijst nog 15 minuten staan met de deksel op de pan. Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Bak het rundergehakt rul en bruin. Bak op het laatst de in stukjes gesneden paprika, ui en tomaat kort mee met het rundergehakt. Voeg het water en honig basis voor chili con carne toe en laat het geheel onder af en toe roeren 2 minuten zachtjes doorkoken. Schep de uitgelekte bonen door de saus. Verwarm het geheel door op een lage temperatuur. Serveer samen met de rijst.

Tip! Lekker met een frisse salade van plakjes dunne komkommer, azijn, beetje suiker, peper & zout. Makkelijk van te voren te bereiden!

Direct bestellen? Log dan hier in!