Een heerlijk idee om mensen mee te verrassen en smaaksensatie voor de echte zoetekauwen onder ons. Deze cheesecake in een glas is een garantie voor lachende gezichten!
✤ Maak als eerste de lemoncurd, zodat deze goed kan afkoelen. Rasp hiervoor de citroen en pers het sap uit.
✤ Doe de rasp en het sap met de suiker en de roomboter in een steelpan en laat zachtjes smelten.
✤ Verwarm tot de suiker volledig is opgelost, maar zorg ervoor dat het niet te warm wordt, waardoor de boter gaat verkleuren.
✤ Neem van het vuur, roer er snel met een garde het ei door en meng zeer goed door.
✤ Plaats terug op een laag pitje en blijf roeren tot het begint te binden (ongeveer 80 °C).
✤ Neem van het vuur, schep in een schaal en dek direct af met plasticfolie.
✤ Laat afkoelen in de koelkast.
✤ Verkruimel voor de bodem van de cheesecake de koekjes, meng met de gesmolten roomboter en roer goed door.
✤ Verdeel over de bodem van 4 glaasjes en druk met de achterkant van een lepel goed vlak. Zet even in de koelkast.
✤ Klop voor de cheesecake de slagroom goed lobbig.
✤ Meng de roomkaas met de zure room en roer er de citroenrasp en een beetje honing doorheen.
✤ Meng voorzichtig de slagroom erdoor, schep in een spuitzak en spuit de cheesecake in de glaasjes.
✤ Verdeel er de afgekoelde lemoncurd over.