Cake met stoofperen

cake-met-stoofperen thumbnail

Aan de slag!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175°C.

Stap 2: Klop in een kom de zachte roomboter luchtig met de bastaardsuiker, een mespuntje zout en het kaneelpoeder.

Stap 3: Voeg er 1 voor 1 de eieren aan toe. Meng er vervolgens voorzichtig het zelfrijzend bakmeel doorheen.

Stap 4: Vet het cakeblik aan de binnenkant in met roomboter en schep het beslag in de cakevorm.

Stap 5: Laat de stoofpeertjes goed uitlekken en druk ze lichtjes in het beslag. Duw ze er zeker niet helemaal in, want tijdens het bakken zullen ze nog verder naar beneden zakken.

Stap 6: plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 45 minuten mooi goudbruin en gaar. Bestrooi de cake ongeveer 10 minuten voordat deze klaar is met het amandelschaafsel en laat het nog 10 minuten meebakken.

Stap 7: Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Komt deze er schoon uit als je er in prikt, dan is deze cake gaar.

Stap 8: Neem uit de oven, laat 5 minuten rusten en haal voorzichtig uit de vorm. Bestrooi eventueel met poedersuiker en snijd in plakken.

Serveertip: Serveer de cake op een robuuste plank met wat bakpapier voor een feestelijke uitstraling.

Bekijk ook