Een warm stuk appeltaart (met slagroom), wie houdt daar nou niet van! Een puntje hiervan zorgt zeker weten voor een glimlach op het gezicht van de bewoners. Laat ze lekker smullen van deze traktatie.
Aan de slag!
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C en laat de roomboter op kamertempratuur komen. Voeg de boter, suiker, vanillesuiker en het zout samen in een beslagkom en klop dit tot een luchtig mengsel .
Stap 2: Voeg 1 ei en het bakmeel toe en klopt dit tot een egaal deeg.
Stap 3: Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Gebruik 2/3 van het deeg om de springvorm te bekleden.
Stap 4: Schil de appels en snijd deze in plakjes. Doe de appels in de springvorm en bestrooi deze met kaneel.
Stap 5: Rol het overgebleven deeg uit. Snijd hier ongeveer 8 gelijke stroken uit en 1 lange strook. Leg de 8 stroken in een gewenst patroon over de appelvulling. Leg de lange strook om de rand van de springvorm. Klop het 2e ei los en gebruik een kwastje om de stroken en rand hiermee te bestrijken.
Stap 6: Bak de appeltaart in 60 tot 75 minuten goudbruin en gaar. Laat deze vervolgens 60 minuten afkoelen. Serveer de appeltaart met een toef verse slagroom.