Bij koud weer smaakt een kop warme soep extra lekker. Erwtensoep is een echte winterse soep die goed vult door alle ingrediƫnten. Hier warmen de bewoners zeker van op!
Aan de slag!
Stap 1: Vul een grote pan met 2 liter water. Doe de bouillonblokjes, laurierblad en spliterwten hierin en breng het aan de kook.
Stap 2: Voeg vervolgens de karbonade in zijn geheel toe en laat het 60 minuten op middelhoog vuur koken. Roer het af en toe goed door.
Stap 3: Schil de aardappels en snijd deze in gelijke blokjes. Doe dit ook met de winterpeen, knolselderij en ui. Snijd de prei in ringen. Was alle groente goed in een vergiet.
Stap 4: Haal de karbonade na de 60 minuten uit de pan en snijd deze in stukjes. Voeg vervolgens alle gesneden groente en de karbonade aan de soep toe en laat deze een 30 minuten zachtjes doorkoken.
Stap 4: Verwarm ondertussen de rookworst in een pan met gekookt water. Snijd deze in plakjes en voeg deze aan de soep toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tip: Ook lekker met dun gesneden rookworst.