Punch

punch thumbnail

Het najaar en de feestdagen nodigen dit jaar meer dan ooit uit om lekker te genieten. Het zijn de kleine dingen die het doen… Met dit recept maak je heel eenvoudig een feestje in een glas. Proost!

Aan de slag

Snijd de citroen in plakjes en knijp uit enkele schijfjes het sap. Doe vervolgens de citroenplakjes met het sap, de appelsap en de gembersiroop in een punchbowl of in een mooie kom. Voeg flink wat ijsblokjes toe en roer goed door elkaar. Voeg de rozemarijn en de specerijen toe en roer nogmaals door elkaar. Laat minimaal 45 minuten in de koelkast staan, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Serveer de punchbowl met een grote lepel in mooie glazen waarin je een takje rozemarijn toevoegt als roerstaafje. Maak het helemaal af met een kaneelstokje, wat blauwe bessen en een citroenschil.

Tip: Voeg een scheutje Monin vanillesiroop toe om het wat zoeter te maken.

Alle ingrediënten direct in huis?

Bekijk ook