Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Fris én fruitig, met deze toetjes maak je van elke zomerdag een feestje. Eenvoudig te bereiden en een echte verwennerij voor de bewoners. Een zonnige afsluiting van iedere maaltijd!
Mango trifle
Bereiding:
Ontdooi de mangoblokjes.
Meng de yoghurt met honing (of zoetstof) en roer goed door.
Begin met een laagje bastognekoekjes op de bodem van elk glas of in een grote schaal.
Schep een laag van het yoghurt-honingmengsel erop.
Voeg een laag mangoblokjes toe.
Herhaal deze lagen tot de glazen vol zijn, eindigend met een laagje yoghurt.
Garneer de trifle met eventueel exra stkjes mango of een takje verse munt.
Ingrediënten voor 8 personen:
500 gram mangoblokjes (diepvries)
500 ml volle yoghurt of Griekse yoghurt (voor een romigere textuur)
3 eetlepels honing of een andere zoetstof (naar smaak).
1 zak bastognekoekjes
Optioneel: verse munt of extra stukjes mango ter garnering
Ingrediënten 8 personen:
600 gram aardbeien vers en gewassen
8 bolletjes aardbeienijs
8 bolletjes vanille-ijs
250 ml slagroom, vers of uit een spuitbus
muntblaadjes ter garnering
Optioneel: Toppings zoals chocoladeschaafsel, gehakte noten of aardbeiensaus
IJscoupe
met aardbeien, aardbeienijs, vanille-ijs en slagroom
Bereiding:
Snijd de aardbeien in plakjes of stukjes. Houd 8 mooie aardbeien apart voor de garnerng.
Gebruik de glazen coupes of dessertglazen. Begin met een laagje gesneden aardbeien.
Voeg een bolletje aardbeienijs toe, gevolgd door een bolletje vanille-ijs.
Spuit een royale toef slagroom bovenop het ijs. Plaats een hele aardbei op de slagroom en garneer met een muntblaadje.
Strooi wat chocoladeschaafsel, gehakte noten of aardbeiensaus over de slagroom voor extra smaak en textuur.