Zomerzoet: Simpele toetjes vol smaak

Fris én fruitig, met deze toetjes maak je van elke zomerdag een feestje. Eenvoudig te bereiden en een echte verwennerij voor de bewoners. Een zonnige afsluiting van iedere maaltijd!

Mango trifle

Bereiding:
  1. Ontdooi de mangoblokjes.
  2. Meng de yoghurt met honing (of zoetstof) en roer goed door.
  3. Begin met een laagje bastognekoekjes op de bodem van elk glas of in een grote schaal.
  4. Schep een laag van het yoghurt-honingmengsel erop.
  5. Voeg een laag mangoblokjes toe.
  6. Herhaal deze lagen tot de glazen vol zijn, eindigend met een laagje yoghurt.
  7. Garneer de trifle met eventueel exra stkjes mango of een takje verse munt.  

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 500 gram mangoblokjes (diepvries)
  • 500 ml volle yoghurt of Griekse yoghurt (voor een romigere textuur)
  • 3 eetlepels honing of een andere zoetstof (naar smaak).
  • 1 zak bastognekoekjes
  • Optioneel: verse munt of extra stukjes mango ter garnering  

Ingrediënten 8 personen:

  • 600 gram aardbeien vers en gewassen
  • 8 bolletjes aardbeienijs
  • 8 bolletjes vanille-ijs
  • 250 ml slagroom, vers of uit een spuitbus
  • muntblaadjes ter garnering
  • Optioneel: Toppings zoals chocoladeschaafsel, gehakte noten of aardbeiensaus  

IJscoupe

met aardbeien, aardbeienijs, vanille-ijs en slagroom  

Bereiding:
  1. Snijd de aardbeien in plakjes of stukjes. Houd 8 mooie aardbeien apart voor de garnerng.  
  2. Gebruik de glazen coupes of dessertglazen. Begin met een laagje gesneden aardbeien.
  3. Voeg een bolletje aardbeienijs toe, gevolgd door een bolletje vanille-ijs.  
  4. Spuit een royale toef slagroom bovenop het ijs. Plaats een hele aardbei op de slagroom en garneer met een muntblaadje.
  5. Strooi wat chocoladeschaafsel, gehakte noten of aardbeiensaus over de slagroom voor extra smaak en textuur.  

Wil je door de online brochure bladeren?

Dat kan! Klik op de button hieronder en ga naar de online versie.