Geniet van

Eiwitrijke tussendoortjes

Smaakvol én eiwitrijk! Iedereen heeft eiwitten nodig; het zijn belangrijke bouwstoffen voor ons lichaam. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om genoeg eiwit binnen te krijgen. Voor ouderen is het extra belangrijk, anders kan er risico op ondervoeding ontstaan. Met deze tussendoortjes krijgen de bewoners gemakkelijk wat extra eiwitten binnen. En is het nog lekker ook!

Welke ga jij maken?

Toast paté

Een verrassende combinatie van hartig en zoet: perfect als tussendoortje. Maar ook als feestelijk hapje of bij de borrel.

Ingrediënten (voor 6 personen / ca. 12 toastjes):

  • 12 toastjes (rond of vierkant)
  • 100 g roompaté
  • 3–4 tl bosbessenjam
  • Verse peterselie (fijngehakt, voor garnering)

Bereiding:

  1. Besmeer elk toastje met een dun laagje roompaté.
  2. Voeg een klein lepeltje bosbessenjam toe bovenop de paté.
  3. Garneer met een snufje fijngehakte peterselie.
  4. Serveer direct, zodat de toastjes knapperig blijven.

Ingrediënten:

  • 600 ml halfvolle melk
  • 450 g Skyr yoghurt naturel
  • 300 g Griekse yoghurt (volle stijl)
  • 300 g zwarte bessen (vers of diepvries)
  • 3 tl honing of agavesiroop (optioneel, naar smaak)
  • IJsblokjes (optioneel, voor extra frisheid)

Bereiding:

  1. Doe de melk, Skyr, Griekse yoghurt en zwarte bessen in een blender.
  2. Voeg eventueel honing en een paar ijsblokjes toe.
  3. Mix tot een gladde, romige shake.
  4. Serveer direct in glazen.

Zwarte bessenshake

Een frisse, romige shake boordevol eiwitten en de diepe smaak van zwarte bessen. Perfect als ontbijt.

Gevuld zalmrolletje

Een hartige, frisse wraprol met een romige vulling en een verrassende twist van zalm en kip – ideaal als borrelhapje of lichte lunch.

  

Ingrediënten (voor 6 personen / ca. 12 rolletjes:

  • 3 grote tortilla wraps
  • 150 g zuivelspread (bijv. naturel of met kruiden)
  • 150 g gerookte zalm
  • 150 g kipfilet (plakjes, bijv. beleg)
  • Peper naar smaak

Bereiding:

  1. Besmeer elke wrap met een dunne laag zuivelspread.
  2. Verdeel de plakjes kipfilet gelijkmatig over de wraps.
  3. Leg daarbovenop de gerookte zalm.
  4. Rol de wraps strak op en wikkel ze in folie. Laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
  5. Snijd in plakjes van ca. 2 cm en serveer als rolletjes.

Ingrediënten (voor 6 personen / 12 halve eitjes):

  • 6 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el De Rooie Hen (fijngehakt of losgeroerd)
  • Snufje zout
  • Verse bieslook of peterselie (optioneel, voor garnering)

Bereiding:

  1. Kook de eieren hard (ca. 8–10 minuten), laat ze schrikken en pel ze.
  2. Halveer de eieren en haal de dooiers eruit.
  3. Prak de dooiers fijn met mayonaise, kerriepoeder, De Rooie Hen en een snufje zout.
  4. Vul de eiwitten met het mengsel, gebruik eventueel een spuitzak voor een mooi effect.
  5. Garneer met wat verse kruiden en serveer gekoeld.

Gevuld eitje

Een klassieker met een twist: romige gevulde eitjes met een vleugje kerrie.

Naast tussendoortjes ook opzoek naar eiwitrijke maaltijden?

We hebben ze speciaal op een rijtje gezet. Zo zie je welke groenten de meeste eiwitten bevatten en welke zetmeelcomponenten het meest eiwitrijk zijn. Daarnaast tonen we je de top 4 eiwitcomponenten met- en zonder sauzen.  

Log in om de producten te bekijken

van nature eiwitrijk

Voedzame zetmeelcomponenten

Onze top 4 meest eiwitrijke zetmeelcomponenten.

van nature eiwitrijk

Groenten met de meeste eiwitten

Onze top 4 meest eiwitrijke groentencomponenten.

van nature eiwitrijk

Voedzame eiwitcomponenten

Onze top 4 meest eiwitrijke componenten (zonder saus).

van nature eiwitrijk

Eiwitrijke maaltijdcomponenten

Onze top 4 meest eiwitrijke componenten (met saus).

Wil je ons gehele convenience aanbod bekijken?

Dat kan! Klik op de button om naar het overzicht te gaan.