Vegetarische maaltijden uitgelicht

vegetarische-maaltijden thumbnail

Minder vlees eten is beter voor onze gezondheid én voor het milieu. Vlees kun je op verschillende manieren vervangen. In onze maaltijden kiezen wij voor de best passende en smakelijkste vleesvervangers. Zo combineren wij het lekkere van de maaltijden met het goede voor de gezondheid én zorgen wij er ook nog eens voor dat het milieu minder wordt belast. Reden genoeg dus om onze nieuwe vegetarische maaltijden uit te lichten. Kleine waarschuwing vooraf: onze vega maaltijden zijn zo lekker dat zelfs een echte vleeseter ervan smult. We zijn benieuwd wat jouw bewoners hiervan vinden!

Aardappels, groente en vega!

De klassieke combinatie aardappels, groente en vlees kan natuurlijk ook in een vegetarische versie.

Vegetarische balletjes met jus, witlof  á la crème en aardappelpuree

De romige witlof met aardappelpuree is een heerlijke basis voor dit gerecht. En de vegetarische balletjes passen er perfect bi

Vegetarische kipnuggets met doperwten en aardappels

Vegetarische nuggets met mosterdsaus, tuinerwten en gekookte aardappelen

Deze lekkere lentemaaltijd is qua smaak helemaal in balans. De vegetarische nuggets zijn zo smakelijk, je hebt niet eens door dat je geen vlees eet.

 

Pasta

Pasta in een romige paddenstoelensaus met groente en peulvruchten 

De pasta met paddenstoelensaus is een echte smakelijke klassieker. En de peulvruchten in dit gerecht zijn een goede vleesvervanger, omdat ze eiwitten bevatten.

Oosters

Volkoren quinoa-groenteschotel met tandoori

Quinoa is een bron van eiwitten en daarmee een goede vleesvervanger. Door de tandoori krijgt dit gerecht een typisch Indiase smaak.

Volkoren quinoa-groenteschotel met tandoori

Quinoa is een bron van eiwitten en daarmee een goede vleesvervanger. Door de tandoori krijgt dit gerecht een typisch Indiase smaak. 

Tajine van kikkererwten, abrikozen en krieltjes met amandel en hazelnoot 

Door de combinatie van kikkererwten en noten mis je zeker geen vlees in deze maaltijd. De abrikozen geven het gerecht een lekkere zoete smaak

falafelschotel

Falafelschotel met aardappel

Falafel is gemaakt van kikkererwten. Deze peulvruchten zijn een uitstekende vleesvervanger, omdat er eiwitten in zitten.

 

 

Wil je meer lezen over gevarieerd eten?

Bekijk ook