Protino: een zuiveldrank met extra eiwitten

protino-zuiveldrank-met-extra-eiwitten thumbnail

Onze productmanager Bas vertelt graag over zijn favoriete producten. Deze maand zet hij in de spotlight … Protino: een zuiveldrank met extra eiwitten.

Wat is Protino precies?

Protino is een zuiveldrank van Arla, waaraan extra eiwitten zijn toegevoegd. Je hebt het in de smaken citroen-vanille en framboos. Protino is eigenlijk gewoon een lekkere drinkyoghurt, maar dan één die extra goed voor je is door de hoeveelheid eiwitten.

Waarom raad jij Protino aan?

Eiwitten zijn belangrijk voor je, omdat ze de spiermassa en de botten ondersteunen. Helemaal oudere mensen zijn daarbij gebaat. Protino bevat nog meer eiwitten dan gewone zuivelproducten, namelijk 26 gram eiwit per 250 ml. En wat ik ook mooi vind aan dit product is dat het geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen bevat. Hoe natuurlijker hoe beter, wat mij betreft.

Hoe smaakt Protino?

Ik heb natuurlijk zelf geproefd en ik vind zowel de citroen-vanille als de framboos echt heel lekker. Ze zijn beide vol van smaak en heerlijk fris. Ik vind Protino dan ook minstens net zo lekker als een gewone yoghurtdrink.

Wanneer kun je Protino het beste serveren?

Eigenlijk altijd! Protino kan goed bij het ontbijt, bij de lunch, bij het avondeten en is heel geschikt als tussendoortje. Een diëtist vertelde mij laatst dat het ook goed is om zuivel voor het slapengaan aan de bewoners te geven, omdat de spieren juist tijdens de nacht herstellen en eiwitten dragen daaraan bij. Je kunt Protino dus ook als een slaapmutsje aanbieden.

Heb je verder nog een aanrader?

Zeker! Ook al is het weer er misschien niet naar, toch doet een ijsje het vaak goed bij de bewoners. Je kunt Protino prima invriezen in een ijsvormpje en serveren als toetje of als verfrissend tussendoortje. Zo laat je de bewoners genieten van een lekker ijsje en krijgen ze meteen extra eiwitten binnen.

Benieuwd naar ons Protino assortiment?

Bekijk ook