Pasen: Een zoete afsluiting

pasen-een-zoete-afsluiting thumbnail

Afsluiten doe je natuurlijk met een heerlijk zoet dessert. Van chocolade paasdesserts tot smaakvolle wentelteefjes en eiwitrijke minishakes. We hebben de lekkerste (en makkelijkste) recepten voor je geselecteerd

Fruitglaasje

Ingrediënten per persoon:

  • 100 gram fruitsalade
  • 30 gram Griekse yoghurt
  • Slagroom naar wens
  • Rode besjes naar wens

Producten:

Bereiding:
  1. Neem een klein glaasje en vul tot de helft met fruitsalade.
  2. Schep 1 eetlepel Griekse yoghurt op het fruit en spuit er wat slagroom op
  3. Garneer met een takje rode besjes.
  4. Eet smakelijk!

Milkshake met fruit & extra eiwit

Ingrediënten per persoon:

  • 60 ml volle melk
  • 50 ml kwark
  • 15 ml dessertsaus

Producten:

Bereiding:
  1. Voeg de volle melk, kwark de dessertsaus bij elkaar en meng (schudden of keukenmachine).
  2. Schenk in glaasjes en garneer met een paar druppels van de smaak die gekozen is.
  3. Eet smakelijk!

Wentelteefjes

Ingrediënten per persoon:

  • 1 wentelteefje
  • 30 gram mascarpone
  • 6 aarbeiden
  • Slagroom naar wens

Producten:

Bereiding:
  1. Laat de wentelteefjes ontdooien en bereid volgende advies op de verpakking.
  2. Snij de aardbeien in partjes van 4 of plakjes.
  3. Schep er een lepel mascarpone op en spuit er een toefje slagroom op.
  4. Eet smakelijk!

Walnootrotsjes

Ingrediënten per persoon:

  • 25 gram walnoten
  • 35 gram chocolade
  • 1 vel bakpapier per 30 rotsjes

Producten:

Bereiding:
  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Hak de walnoten doormidden (grof) en voeg toe in gesmolten chocolade, meng goed.
  3. Schep met een lepel de noten en leg op bakpapier, zet in koele ruimte of ijskast en laat 12 uur staan.
  4. Eet smakelijk!

Alles voor de perfecte paasbrunch?

Bekijk ook